Mostantól nem kell Covid-teszt az USA-ba érkezőknek

Június 12-től már negatív eredményű koronavírus-teszt vagy gyógyultságot igazoló okmány nélkül is beutazhatnak az Egyesült Államokba repülővel érkező külföldiek, de az oltás megléte továbbra is szükséges – olvasható az Airportal oldalán.

Már nem kell koronavírus teszt az USA-ba érkezőknekForrás: AFP/Paul Hennessy/NurPhoto/Paul Hennessy

A könnyítés mellett azonban a nem USA-állampolgároknak továbbra is igazolniuk kell, hogy megkapták az elsődleges vakcinasorozatot a koronavírus ellen, azaz csak az oltottak léphetnek be az országba.

Viszont nem szükséges az ismétlő oltás – derül ki a közzétett hivatalos közleményből. A portálon megtekinthető, hogy mely vakcinákat fogadja el az USA (a gyógyszerfelügyelet és a WHO által elismerteket, így a Szputnyik kivételével minden, Magyarországon alkalmazott oltóanyagot).

A tavaly novemberi nyitás után, decemberben medint szigorítottak a belépési szabályokon. Mindeddig ez volt érvényben: vagyis az oltások mellett egy Covid-teszt negatív eredményére vagy a betegségen 90 napon belüli átesettséget igazoló iratra volt szükséges a belépéshez.

A LOT légitársaság heti háromszor indít járatot New YorkbaForrás: NurPhoto via AFP/Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto/Mateusz Wlodarczyk

 

Az USA turisztikai egyesülete és az Airlines for America lobbiszervezet egyaránt üdvözölte a mostani könnyítést, hiszen a döntés segít helyreállítani a légi kapcsolatokat és támogatja a turizmust. Budapestről nemrég indultak újra a LOT járatai New Yorkba, az útvonalon hetente háromszor közlekedik a lengyel légitársaság. Viszont arra figyeljünk, hogy a vízum nélküli belépést biztosító elektronikus utazási engedély, az ESTA díja május végén drágult, immáron 21 dollárba kerül a korábbi 14 helyett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek