Egymillió méhecskével aludhat ezen az olasz farmon

Ha nagy rajongója vagy a méheknek, akkor ezt az Airbnb-t biztosan neked találták ki. A Méhek Világnapja (május 20.) alkalmából egy dél-olaszországi méhész olyan kiadó szállást alakított ki, amely méhfarmként is működik. És pontosan olyan menő, mint amilyennek hangzik – olvasható a Time Out oldalán. 

A vendégek ilyen kaptárban alhatnakForrás: Airbnb

A „Wonder Bee & Bee" vendégei egy olyan kaptárban aludhatnak, amelyet egymillió méhcsalád vesz körül. És bár azt gondolhatnánk, hogy az ilyen szüntelen zümmögés hangos vagy bosszantó lehet, az úgynevezett „méhterápia" valójában meglehetősen pihentető hatású.

Aggodalomra semmi ok, a méheket természetesen nem engedik be a szobákba. A mennyezeten elhelyezett speciális doboz lehetővé teszi, hogy figyeljük a rovarokat a kaptárukban anélkül, hogy attól kellene tartanunk, hogy egyszer csak beszabadulnak hozzánk.

A méheket természetesen nem engedik be a szobábaForrás: Airbnb

A kaptárt egy helyi méhész, Rocco Filomeno építette közösségi finanszírozás segítségével. Az egész projekt 17 000 dollárba (6,5 millió forintba) került. A farm a dél-olaszországi Basilicata tartomány Grottole falujának közelében található, amely körülbelül egy óra távolságra van Baritól. A kaptárban egy hálószoba található két egyszemélyes ággyal, illetve egy külön épületben a fürdőszoba és WC.

Filomeno mindig szívesen mesél a méhekről és a velük való együttélésről, és a vendégek olyan reggelit kaphatnak, ami természetesen rengeteg helyi mézet tartalmaz. A házból származó teljes bevételt a helyi civil szervezet méhvédelmi projektjeire fordítják. És ha valaki azt gondolná, ennél idillibb már nem is lehetne egy szállás, azt is érdemes tudni, hogy a kaptár az olasz méhész saját olajfakertjének közepén épült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek