Több millió méh pusztult el egy repülőút során

Pár napja írtunk arról, hogy mennyire fontosak a méhek a fennmaradásunk érdekében, és milyen eszközökkel tudjuk őket megvédeni a kipusztulásról. Ezzel szemben arról számolt be a usatoday.com oldala, hogy mintegy ötmillió, Alaszka felé tartó méh pusztult el a Delta Air Lines amerikai légitársaság járatán.

A fotó illusztrációForrás: Shelby Cohron / Unsplash

A légitársaság szóvivője szerencsétlennek nevezte az esetet, de olvasva a teljes oda nem figyelés és felelősségérzet nélküli eset körülményeit, nehéz elhinni, hogy csak erről lenne szó. A méheket egy alaszkai méhész rendelte Kaliforniából azzal a céllal, hogy az Alaszkában nem őshonos rovarok almafák és facsemeték beporzásában segédkezzenek.

A méheket az eredeti terv szerint Alaszka legnagyobb városába, Anchorage-ba szállították volna múlt hét végén, de a rekeszek túl nagy helyet foglaltak, és emiatt egy atlantai járatra kerültek át, onnan kellett volna Alaszkába jutniuk. A 48 ezer dollár értékű szállítmány azonban valahogy lekéste a csatlakozást, és az atlantai repülőtéren már csak azt fedezték fel, hogy a méhek rekeszeit több órára kitették a szabadba, és az állatok többsége elpusztult a hőségben.

A Delta Air Lines szóvivője ezután azt mondta, hogy a társaság felülvizsgálja belső szabályzatát annak biztosítására, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő a jövőben. A légitársaság bocsánatot kért a megkárosított alaszkai méhésztől, aki elmondta, korábban már több alkalommal sikerrel szállíttatott méheket Kaliforniából Alaszkába, Seattle érintésével.

Kaliforniai beszállítója most ismét feladja neki a megrendelt méheket, és a méhész abban reménykedik, hogy a légitársaság is valamilyen módon segítséget nyújt majd az állatok ismételt utaztatásához. Azt azonban a méhész is elismerte, hogy az élő állatok szállítása komoly kockázatokkal jár, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek