Megbírságoltak egy házaspárt, miután autójukkal homokdűnékre hajtottak

Indiában pénzbírsággal sújtottak egy házaspárt, mert egy utcai terepjárót vezettek az észak-indiai Nubra-völgy ökológiailag érzékeny homokdűnéin. A rendőrség tájékoztatása szerint a dzsaipuri házaspár Ladakhban nyaralt. A homokdűnék felett autózva találtak rájuk Hunderben, egy festői faluban Leh kerületben, amely hideg, sivatagi tájáról ismert.

A Nubra-völgy homokdűnéiForrás: Raghavan V/Wikipedia

A párra 50 000 rúpiás (kb. 240 ezer forint) pénzbírságot szabtak ki a tiltó parancsok megsértése miatt.
"Leh körzeti rendőrsége arra kéri a turistákat, hogy ne száguldozzanak a homokdűnéken, mert ezzel károsítják a természeti tájat" – áll a rendőrség csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Ladakh szövetségi közigazgatási területe egy lenyűgözően szép, de ritkán lakott régió érintetlen tájakkal és magas hegyekkel. A hely népszerű a turisták körében, akik leginkább májusban és júniusban nyüzsögnek a régióban.

A szakértők szerint azonban az ellenőrizetlen turisták száma károsította az ökológiailag érzékeny régió szépségét.

Áprilisban komoly haragot váltott ki egy közösségi oldalra kitett videó, amelyen két férfi látható, amint az Audijával a Pangong-tó vizein keresztül száguldanak. A videón az látható, amint a férfiak a vízparton alkoholos- és vizespalackokat, illetve chips-es zacskókat dobálnak ki az autóból.
Ezúttal sokan dicsérték Leh rendőrségét, amiért gyorsan intézkedtek a házaspár ellen – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek