Itt található a világ legnagyobb fehér homokos dűnemezője, ahol bármikor szánkózhatunk

A White Sands Nemzeti Parkban a homok olyan fehér, hogy leginkább egy hatalmas hómezőhöz hasonlít, a dűnék pedig olyan nagyok és hullámosak, hogy még szánkózni is lehet rajtuk. A lenyűgöző látványt az új-mexikói kék égbolt fokozza, amitől a fehér dűnék csak úgy ragyognak – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

A White Sands Nemzeti Parkban mezítláb lehet túrázniForrás: Facebook/ White Sands National Park

A szuperlágy gipszhomokból álló dűnék 275 négyzetmérföldön terülnek el Új-Mexikó dél-középső részén, ezzel a világ legnagyobb kiterjedésű gipszdűne-mezőjének számítanak. Bár látványosak, de emettett rendkívül ritkák ezek a fajta homokdűnék. Faunájuk viszont annál tágabb, az mexikói terület 800 állatfajnak ad otthont, köztük egereknek, gyíkoknak, molylepkéknek és más rovaroknak, amelyek változtatják a színüket.

A White Sand Nemzeti Park látogatói túrázhatnak és szánkózhatnak is a porszerű homok hatalmas dombjain. Helyben venni vagy vinni is érdemes műanyag szánkót, mert hó nélkül ilyen jókat csúszni nem igazán lehet máshol.

Áprilistól októberig vezetett teliholdas túrákat is rendeznek a dűnék között. Ilyenkor a jelentkezők megcsodálhatják azt a tüneményt, amikor a telihold fényárban fürdeti a hófehér homokdombokat. De a szerencsésebbek rókákat, prérifarkasokat és a sivatagi nyulakat is megpillanthatnak, melyek naplemente után indulnak vadászni és élelmet gyűjteni. 

A White Sand Nemzeti Park egész évben nyitva tart, a belépőjegy 25 dollárba (kb 8500 forint) kerül járművenként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek