Királyi kitüntetést kapott a világ legismertebb természetvédője

Királyi kitüntetést kapott Sir David Attenborough a wales-i hercegtől a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért. A kitüntetést a windsori kastélyban tartott ceremónián Károly herceg személyesen adta át a 96 éves természettudósnak - olvasható az MTI hírében.

Forrás: AFP/Asadour Guzelian

Sir Davidet a királynő 1985-ben ütötte lovaggá. Legújabb kitüntetése, a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, melyet a természet világáról szóló, nemrégiben készült dokumentumfilmjei, valamint a klímaváltozás elleni harca elismeréséül ítélték oda neki.

A népszerű brit televíziós személyiség - többek között a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén készítője - ott volt a Buckingham-palota előtt tartott jubileumi koncerten is, illetve egy róla készült klipet vetítettek a palotára, a cambridge-i herceg pedig felhívta a figyelmet a "látnok környezetvédők" munkájára.

Windsorban Attenborough mellett Gary Lightbody, a Snow Patrol énekese is átvehette a Brit Birodalom Rendje kitüntetést zenei munkásságáért és észak-írországi karitatív tevékenységéért, Toby Jones színész pedig a dráma területén elért eredményeiért kapta meg az elismerést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek