Sir David Attenborough kedves levelet írt egy aggódó kisfiúnak

Otis Allen, az angliai Cardiffból, levelében arról érdeklődött a 94 éves természettudóstól, hogy az emberi faj kihal-e egyszer, mint a dinoszauruszok. Otis ugyanezt a kérdést tette fel az édesanyjának, Gerry Holtnak is, amikor ágyba fektette, és ő azt mondta, teljesen megdöbbent a fia kijózanító kérdésén. Kitalálták, hogy másnap reggel felveszik a kapcsolatot Sir Daviddel, és elküldenek neki egy kártyát, amire Otis rajzolt egy dinoszauruszt. Az édesanya legnagyobb meglepetésére Sir David válasza három nappal később meg is érkezett – írja az Evening Standard. 

Sir David megköszönte Otis levelét, és válaszolt a kérdésére: „A válasz az, hogy ez nem lesz így, amíg megfelelően bánunk a bolygónkkal" – írta a levelében. "Van valami igazán különleges és megrendítő abban, hogy itt egy 94 éves természetvédő, aki az egész életét azzal töltötte, hogy megmentse a bolygót, és egy négy és fél éves gyerekkel levelezik, aki még az útja legelején jár, hogy megértesse vele a klímaváltozás és a viselkedésünk hatását a bolygónkra" – reagált az ádesanya.

Sir David Attenborough a legkisebbek kérdését is konmolyan vesziForrás: AFP/Asadour Guzelian

"Otis nagyon el volt ragadtatva – jelenleg a Vénusz légycsapóiért rajong, és filmeket nézett arról, ahogy Sir David róluk beszél. A kicsi arca felderült, amikor ma reggel elolvastam neki a levelet, de azt hiszem, kicsit idősebbnek kell lennie, hogy megértse a jelentőségét" – mesélte az édesanya, aki a Cardiff Egyetemen dolgozik, és Attenborought csodálatos embernek, nemzeti kincsnek minősítette, hozzátéve, hogy a levél mindannyiukat megmosolyogtatta.

A kisfiú nem mindig ilyen komoly, de néha már fajsúlyos kérdések is foglalkoztatjákForrás: Gerry Holt/Facebook

"Megvan az a veleszületett képessége, hogy inspirálja és elkötelezze az embereket, legyen szó akár az ENSZ klímaváltozási tárgyalásain előadott beszédéről, akár arról, ahogyan egy fiatal fiúnak ír a dinoszauruszokról. Sir Davidhez hasonló embereknek köszönhetően Otis úgy fog felnőni, hogy tudni fog a klímavészhelyzetről, amivel szembenézünk, és szerintem mindannyiunknak hálásnak kell lennünk a munkájáért" – fűzte hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek