Tudjátok mi a hullámvadászat? Fotókon mutatjuk

A hullámvadászat – ezt a szót mi is most halljuk először – egy olyan műfaj, amiben a fotóriporter a világ legnagyobb és legveszélyesebb hullámait próbálja megörökíteni. Néha szörfruhában, máskor hétköznapi öltözetben, vízálló kamerával a kezében szalad az óriáshullám után a parton, majd egyenesen belevetődik, vagy éppen aláfekszik – mikor, hogy hozza a helyzet – miközben kamerája a hullámtörés belsejéből rögzíti, ahogy a víz tombol.

Clark Little amerikai szörfös, fotóriporter Last Blast című felvétele egy partot érő óriáshullámról a hawaii Oahu szigetén fekvő Haleiwa közelébenForrás: MTI/AP/Clark Little

Egy akcióban lévő hullámvadászról, a szörfös és egyben fotóriporter Clark Little-ről osztott meg fotókat az MTI, amint a hawaii Oahu szigetén fekvő Haleiwa közelében fotózza az óriáshullámok belsejét.

Clark Little Oahu északi partján nőtt fel, és mindig is rajongott a hullámokért, derül ki az Associated Press videójából, amelyet a fotós hivatalos Instagram-oldalán találunk. "A hullámtörés hihetetlenül gyönyörű és félelmetes is egyben. Én meg is lovagoltam a hullámokat korábban, szóval a hullámtörés tulajdonképpen a komfortzónám. Imádom a homokos talajt a hullám alatt, gyönyörű színei vannak".

Little épp most publikált egy könyvet A hullámok művészete (The art of waves) címmel, melyben 150 hullámtörésről készült fotót láthatunk. A fenti galériában pedig munka közben láthatjuk a fotóst, illetve elkészült képeit.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek