Éjjel vonatozhatunk Budapestről közvetlenül az Adriára

Ezen a nyáron is elindul a közkedvelt Horvát tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity. Hamarosan, június 10-étől szeptember 24-éig a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal utazhatunk a légkondicionált, csendes futású, hálókocsikkal közlekedő vonaton. A vonatok a város központjába érkeznek, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába.

Split nyári, óvárosi hangulataForrás: Pixabay / Készítette: Michelle Maria

 Mi sem mutatja népszerűségét jobban a Lonely Planet gyűjtéséből a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott Adria InterCitynek, minthogy a tavalyi szezonban 5500-nál is többen utaztak a fedélzetén. Ebből több mint 2300-an a korszerű és kényelmes utazás elősegítése érdekében a MÁV online jegyvásárlási felületén, a megújult ELVIRA-n vették meg a menetjegyüket a Budapest és Split közötti 789 kilométeres vonatútra.

Járatok

 Az Adria InterCity járatai, az elő- és utószezonban, június 10-19-ig és augusztus 29-től szeptember 24-ig Budapestről kedden és pénteken, Splitből szerdán és szombaton indulnak. A főszezonban, június 19. és augusztus 29. között Budapestről kedden, pénteken és vasárnap, Splitből hétfőn, szerdán és szombaton utazhatunk. A vonat menetideje 14 óra, melynek nagy része az éjszakába nyúlik.

 

Éjszakai utazás az Adriára. Adria ICForrás: MÁV

 háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek a MÁV-START és a GYSEV nemzetközi menetjegyeket árusító pénztárai mellett a megújult ELVIRA felületen  akár regisztráció nélkül is megvásárolhatók. Az interneten vásárolt jegyek kinyomtatva és a MÁV alkalmazásból bemutatva is használhatók utazásra. Jegyek egy útra már 43 eurótól, 6-14 éves gyermekek részére pedig már 15 eurótól is elérhetők. A szerelvényeken állatok és kerékpárok nem szállíthatók! Az Adria InterCity vonat menetrendjével, szolgáltatásaival, és az elérhető menetjegyekkel kapcsolatos részletes információk a Máv-csoport oldalán érhetőek el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek