A kánikula után, 25 centis hóra ébredtek Denver lakói

Sokan vagyunk érzékenyek a frontokra, és többeknek fejfájást is okozhat az időjárásváltozás. Reggel kabátban indulunk, délutánra nyári ruhára vetkőzünk. De mit szólhattak Denver lakói, amikor május 19-20-án ennél jóval komolyabb lehűlést hozó hidegfronttal szembesültek?

Colorado államban tombol a nyár, múlt csütörtökön Denverben is 30-31°C-os hőséget mértek. A meteorológusok az nap este ugyan figyelmeztették a lakosokat a markáns lehűlésre, ám ilyen mértékű változásra senki nem számított. A hidegebb idő miatt az ember előszedi a pulóvert, ám Denverben a sínadrágok is előkerültek péntekre. A hidegfront közel 30°C-os lehűlést hozott, a hőmérő higanyszála csak 0-3°C-ig emelkedett. 

A történet akkor kezdett még érdekesebbé válni, amikor megérkezett a sűrű havazás is, mely nem kevesebb, mint 20-25 cm-nyi hóval lepte be a várost, jelentős közlekedési fennakadásokat is okozva. A nyárba érkező tél valósínüleg nem tart  sokáig, a hó gyorsan elolvad és visszatérnek a 30°C körüli maximumok – olvasható a koponyeg.hu oldalán.
(Címlapkép: Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Michael Ciaglo)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek