Zivatarok, jégdara-zápor - ez lesz a keddi időjárás

Mögöttünk a húsvét, és sajnos a meglehetősen változékony időjárás sokszor átterveztette velünk a négy nap alatti kirándulásokat. Azért remélhetőleg sokan eljutottak Mezőkövesdre, ahol részesei lehettek a matyó húsvéti szokásoknak vagy éppen felkeresték az újonnan megnyílt nagyvázsonyi Kinizsi-várat.

De nézzük, mire készüljünk ma, milyen időjárás vár ránk.
Észak, északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok, hózáporok. Élénk lesz az északnyugati szél. Reggel 0, délután 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk. Marad a hűvös idő - írja a koponyeg.hu

Hol eső, hol hó, hol hódara....Forrás: Shutterstock.com


A záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést - derül ki az OMSZ, az MTI-hez eljuttatott közleményéből. 

A hét további részében is többször lehetnek elszórtan záporok. Az évszakhoz képes hűvös idő után, a hét második felében melegedés várható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek