Eladták a világ legdrágább autóját

 A Mercedes-Benz csütörtökön megerősítette, hogy nemrég adta el a világ legdrágább autóját. Egy nagyon ritka, 1955-ös Mercedes-Benz SLR kupét, amelyet a német autógyártó gyűjteményében tartottak, 135 millió euróért, azaz 51.785.000.000 Forintért adták el egy magántulajdonosnak – olvasható a CNN oldalán.

A világ legdrágább autója egy múzeumi darab voltForrás: AFP/© Mercedes-Benz AG/-

Az eladásból befolyt összeget a Mercedes-Benz egy globális ösztöndíjalap létrehozására fordítja. A korábbi rekord eladási ár egy autóért állítólag 60 millió euró volt, amit 2018-ban egy 1963-as Ferrari 250 GTO-ért kínáltak. A most eladott Mercedes a mindössze két 300 SLR Uhlenhaut kupé prototípus egyike volt. A 67 éves autókat a Mercedes akkori főmérnökéről, Rudolf Uhlenhautról nevezték el, végsebessége állítólag 299 km/óra volt. 

A Mercedes-Benz közleménye szerint a másik Uhlenhaut kupé a Múzeum gyűjteményében marad.
"Az 1930-as és 1950-es évekből származó versenyautók ritkák, és a legtöbb még mindig a gyár tulajdonában van, így a piacra kerülő termékek nagyon keresettek" - mondta Brian Rabold, a Hagerty autóipari alelnöke. A Mercedes „Gullwing" SLR-jeit – az ívelt szárnyként felemelkedő ajtók miatt – a világ legkívánatosabb autói között tartják számon. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek