Újraindult Európa egyik legcsodásabb alvókocsis vasúti járata

Két év után újraindult Európa egyik leghíresebb és legnépszerűbb alvókocsis vonata. Az Isztambul és Szófia között közlekedő éjszakai járatot a járvány kezdetekor, 2020 márciusában függesztették fel, és azóta nem lehetett közlekedni rajta.

IsztambulForrás: Sadik Yalcin / Shutterstock

Pedig népszerű vonatútról van szó: az éjszakai járat lehetővé teszi, hogy miután az estét az isztambuli bazárban és a Hagia Szófia évszázados falai között töltöttük, reggel már Szófia csodálatosan díszes katedrálisaiban és posztszovjet fenségében gyönyörködhessünk.

A török nemzeti vasúti szolgáltató, a TCDD és bolgár megfelelője, a BDZ közös vállalkozásaként működtetett Isztambul-Szófia Expressz, 9-10 óra alatt teszi meg az 570 kilométert az isztambuli Halkali  állomás és Szófia központja között - olvasható a TimeOut cikkében.

A színház SzófiábanForrás: meunierd / Shutterstock.com

Mivel ez az egyetlen jelentős vasúti összeköttetés Törökország és Európa szárazföldje között, az útvonal nagyon népszerű az Interrail utazói körében – Szófiában gyakran szállnak fel az utasok az Európa más nagyvárosaiba vezető járatokra. Maga a vonat luxus hálókocsik és egyszerűbb heverők keveréke, mindegyik légkondicionálóval.

Az április 25-én újraindult Istanbul-Sofia Express menetrendjéről és a jegyekről ezen az oldalon tájékozódhatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek