Megszökött egy ragadozómadár a londoni állatkertből, rettegnek a kutyások

Egy ragadozómadár még mindig szabadlábon van, miután bő egy héttel ezelőtt elrepült a londoni Regent's Park állatkertjéből. A Jester nevű tarajos caracara egyfajta amerikai sólyom, szárnyfesztávolsága a 1,5 métert is elérheti, így mérete miatt eléggé ijesztő látványt nyújt. A gondozók most éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy hazacsábítsák. 

A tarajos caracara a London szívében lévő állatkertből szökött meg - illusztrációForrás: wasi1370/Pixabay

Miután valahogy kijutott, egy kutyasétáltató szerdán észrevette Jestert az állatkerttől majdnem 20 kilométerrel odébb: "Nem hittem el, amikor láttam, ahogy ránk néz a fákról."

Jestert ezután South Ealingben és Richmondban is látták. A madarat Barnes Common területén találták meg végül az állatkert gondozói. Most egy ládába akarják becsalogatni, kedvenc ételeivel, fürjekkel és tücskökkel.

Szakértők szerint a tarajos caracarák a földön sétálva keresnek zsákmányt  de nem jelentenek veszélyt sem emberekre, sem kutyákra.

Az állatkert arra figyelmeztette az embereket, hogy ne etessék Jestert, mivel tápláló étrendre van szüksége.

„Március 15-én, kedden egy Jester nevű tarajos caracara elrepült London ZSL-ből a rutinrepülési kiképzés során, és jelenleg Barnes Common festői környezetében gyönyörködik. Az állatkerti gondozók ételjutalmakkal és betanított viselkedéssel próbálják hazacsábítani. Nem aggódunk Jester jólléte miatt, mivel a caracarák képesek túlélni a városi környezetben„ – nyilatkozta a ZSL London Zoo.

1965-ben egy hím rétisas, Goldie 12 napig élt szabadon, miután meglépett az állatkertből, őt sikeresen befogták a gondozók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek