Új ezerlábú fajt neveztek el Taylor Swiftről

Taylor Swiftről, a híres amerikai country-pop énekesnőről és dalszerzőről neveztek el egy új ezerlábú-fajt – írja a Rolling Stone magazin.

Taylor SwiftForrás: AFP/Angela Weiss

A Virginia Tech tudósai, Derek Hennen, Jackson Means és Paul Marek az Appalache-hegységben, Tennessee-ben fedezték fel az új fajt. Hennen, elmondása szerint, nagy rajongója Swiftnek; ezért kapta a rovar a nevét a sztárról. A szakértő a közösségi oldalán számolt be arról, hogy tanulmányai során sok erőt merített az énekesnő dalaiból, és hogy az elismerését szándékozik kifejezni azzal, hogy az új fajt róla nevezi el.

A Zookeys oldalán közzétett tanulmányból az is kiderül, hogy a Nannaria swiftae – más néven Swift-féle csavart karmú ezerlábú – 22 centiméter hosszú, és egyike annak a 16 új fajnak, amelyet a tudósok nemrég fedeztek fel. Közülük egy másikat Hennen a felesége után Nannaria marianae-nek nevezett el "apró köszönetként" a türelméért, amikor túrázás közben meg kellett állniuk, hogy Hennen ezerlábút kereshessen. A tanulmányt hosszú, ötéves kutatás után jegyezték le. Mivel az ezerlábúak a talajban élnek, nem gyakran láthatóak a felszínen, ezért sokszor nehéz megtalálni és azonosítani őket.

(A borítókép forrása: Facebook/Taylor Nation PH)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek