Ablak a tengerre: itt az átlátszó SUP-deszka, amin LED-fényekkel követhetjük a halakat

A szabadidős felszereléseket kínáló francia Loeva márka legújabb találmánya ez az álló evezőtábla, közismertebb nevén SUP-deszka, amelynek legjobb tulajdonsága, hogy átlátszó, vagyis a lábunk alatt szó szerint ablakot nyit bolygónk tengereire és a benne úszó, lakó élőlényekre – írja cikkében a RobbReport.

Forrás: loeva.me

A 3,25 méter hosszú és 79 centiméter széles deszka nagyobb része ugyanis akrilüvegből készült, amely nemcsak áttetsző, de ütés- és karcálló felületű, így rajta keresztül kristálytisztán lehet látni mindent, ami a talpunk alatt elhalad. A két akrilüvegtáblát egy hófehér, ultrakönnyű, a repülőgépek borításánál is gyakran használt karbonszálas anyagból készült, csúszásmentes elem köti össze, ahova evezés közben érdemes állni.

Forrás: Loeva.me

Ám hogy a látvány még teljesebb legyen, és szürkületben, vagy akár sötétben is különleges élményt nyújtson az állva evezés, a deszka két oldalát hófehér LED-fénysorral szerelték fel, amely 15 méteres távolságban világítja meg a SUP-ozó előtt a környezetet. Az akkumulátorral tölthető izzósor három órán keresztül biztosítja, hogy egy feltöltéssel teljes sötétségben is biztonságosan lehessen evezni.

Forrás: loeva.me

Az akksin kívül tartozik hozzá egy hosszú láncra applikált bokapánt (amelynek vízbe eséskor veszik hasznát a vízitúrázók), és egy biomimetikus, vagyis a természetből kölcsönzött tulajdonságú eszköz, jelen esetben egy delfinuszonyszerű műanyag, amely a gyorsabb haladást és az iránytartást segíti. Hogy pontosan mikor kerül kereskedelmi forgalomba, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre a gyártók limitált szériás termékként kezelik, így minden átlátszó deszkájuknak sorozatszámot adnak.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek