Konyhára zuhant egy edzőterem, mikor beomlott egy hotel Mallorcán

A szerencsétlenség a sziget északi részén található Port d'Alcúdia településén történt, mely egy kedvelt és sokak által látogatott üdülőhely, a part mentén tele különböző szálláslehetőségekkel. Értesülések szerint a Hotel Blue Sea Piscis edzőterme omlott rá az alagsorban lévő konyhára. A szálloda két munkatársa, egy 59 éves férfi és egy 57 éves nő súlyos sérüléseket szenvedtek a balesetben, őket azonnal kórházba szállították - közölte a Diario de Mallorca című helyi lap.

Hotelek és apartmanok végig a part mentén (Platja de Muro, Alcúdia)Forrás: Shutterstock.com / LD Media UK

A cikk szerint öröm az ürömben, hogy a vendégek, akiket később óvintézkedésként evakuáltak és más szállásokon helyeztek el - korán ebédeltek, így 15 órára már csak a két fős személyzet maradt a konyhán; az edzőteremben pedig éppen nem tartózkodott senki. 

A konyha teljesen megsemmisült, törmelék töltötte be az egész teret, és pár percig - ami egy örökkévalóságnak tűnt - nem lehetett tudni, hányan sérültek meg és rekedtek a romok alatt. A tűzoltóság közlése szerint a mentés kifejezetten nehéznek bizonyult. Három közeli település tűzoltósági és rendőrségi alakulatai órákon át voltak bevetésen. A kimentett nőt súlyos lábsérüléssel, a férfit könnyedebb fejsérüléssel szállították kórházba.

A Hotel Blue Sea Piscis az üdülőhely egyik legismertebb és látogatottabb, patinás szállodája, melyet pár éve teljesen felújítottak. A baleset ideje alatt 300 vendég tartózkodott a szállodában, pedig a főszezon még el sem kezdődött a szigeten. Az evakuálás után az épületet lezárták, és a városvezetés, valamint a tűzoltóság szakemberei megkezdték a statikai vizsgálatot - írták a cikkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek