Négy turista tűnt el búvárkodás közben Malajziában

Négy turista – köztük két brit, egy francia és egy norvég nemzetiségű – tűnt el a malajziai búvárkiképzésük közben Mersing déli partjainál – olvasható a The Guardian oldalán. A 35 éves norvég nő már szerencsésen megkerült, de a malajziai hatóságok még mindig keresnek egy 46 éves brit férfit, egy 14 éves brit fiút, és egy 18 éves francia nőt. A turisták négyes merülés közben tűntek el egy szigetnél, amely 16,5 kilométerre van Mersing tengerparti városától. 

A keresést közvetlenül azután kezdték meg, hogy a turisták szerda délután eltűntek. A rendőrség a rossz látási viszonyok miatt szerda éjszakára leállította a kutatást, de csütörtökön korán reggel folytatta. A Reuters forrása szerint a norvég nőt, Kristine Grodemet már megtalálták. A nőt egy vontatóhajó körülbelül 22 tengeri mérföldre találta meg a csoport legutóbbi bejelentett helyétől – jelentette a malajziai tengerészeti végrehajtó hivatal igazgatója. A nő azt mondta, hogy szem elől vesztette társait, miután az erős víz alatti áramlatok messzire sodorták őket a csónakjuktól. A tisztviselők azt remélik, hogy mielőbb megtalálják a másik három búvárt is, mivel teljesen működő búvárfelszereléssel rendelkeznek, és még azelőtt felbukkantak a felszínre, mielőtt eltűntek volna.

A norvég Kristine Grodem-et már megtalálták és mentőhelikopterrel szállították a partraForrás: AFP/Handout

Malajzia április 1-jén nyitotta meg újra a határait a külföldiek előtt, miután a világjárvány miatt több mint két évig zárva voltak. A malajziai bevándorlási hivatal szerint több mint 55 ezer külföldi lépett be az országba a határnyitás óta eltelt első négy napban.
(A borítókép illusztráció, forrása: Pixabay/CSITDMS / 202 images)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek