Videó: egy csoport kengurut menekítettek ki egy furgon hátuljában Ukrajnából

Korábban mi is beszámoltunk arról, mekkora bajban vannak az állatkertek, vadasparkok lakói Ukrajnában, melyeknek eddig csak egy részét tudták kimenekíteni. Az ukrajnai orosz invázió előrehaladtával ugyanakkor folytatódnak az evakuálások, és ezúttal szívmelengető felvételek láttak napvilágot egy csoport kengururól, akiket biztonságosabb helyre szállítottak – írja az indy100.com. 

A harkovi Feldman Ökopark, ahol a kenguruk laktak, március 26-án egy Facebook-bejegyzésben osztott meg egy videót, amelyen egy férfi furgont vezet, a szénával betakart hátuljában pedig nyolc, kissé zavartnak látszó kenguru álldogál.

A rövid klipből nem derült ki, hogy hol, de a park szerint, ahonnan kimenekítették őket, most biztonságban vannak. A posztban az ökopark részletezte, hogy az állatok kifutóit többször is ágyúk ostromolták, és megköszönte azoknak, akik életüket kockáztatták az állatok megmentéséért.

 "Hiszünk benne, hogy most már jól lesznek! Köszönet az önkénteseknek és alkalmazottaknak, akik kockázatot vállalnak az állatok megmentéséért, valamint sok barátunknak - gondoskodó embereknek, vállalkozásoknak és civil szervezeteknek, akik anyagilag segítenek minket és lehetővé teszik mentési műveleteinket. Az Ön támogatása valóban életeket menthet! Adományokat a weboldalunkon közzétett adatok segítségével lehet küldeni", írják. 
(Címlapkép: Andreas Schau/Pixabay - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek