Ebben a hotelben bárki a szobájából etetheti a madarakat

A svédországi Lappföld északi részén felépített, természetközeli és madármegfigyelésre alkalmas szálloda szobáit a fák közé építették, és madáretetőkkel dekorálták – olvasható a TimeOut oldalán.

A Bioszférából lehetőség van madáretetésre isForrás: Facebook/Treehotel

A 2022 májusában nyíló Treehotel komplexum új egysége a "Bioszféra" egyedi élményt kínál azoknak, akik egy innovatív hotelszobában szálnának meg, és madármegfigyelő szenvedélyüknek is hódolnának. Az új fák között "lebegő" lakrészben ötvöződik a természet, az ökológiai értékek, a kényelem és a modern dizájn. A hotel koncepciója, hogy színvonalas szállást kínáljon egy harmonikus helyen, ahol a napi stressz feloldódik, a vendégek pihenhetnek és megújulhatnak az érintetlen természettel körülvéve.

A "Bioszféra" lakosztály egy függőhídon keresztül érhető el, amely a talajtól a fák tetejéig kapaszkodik. A 34 m2-es szállodai szoba belső terében sötét színeket használtak a lakberendezők és a környező táj ihlette organikus anyagokat, amelyek tovább erősítik a kilátását, és segítenek a környezet természetes szépségére fókuszálni.

Mint minden Treehotel szoba, a "Bioszféra" is rendelkezik környzetbarát égésterű WC-vel, víztakarékos zuhanyzóval, padlófűtéssel, alacsony energiafogyasztású LED-rendszerrel és szaunával. A helyiséget egy dán építésziroda tervezte, amely helyi ornitológusokkal együttműködve gondoskodott arról, hogy a madarak ugyanolyan boldogok legyenek a szoba körül, mint az emberek bent.

Az ötletgazdák remélik, hogy a szállodai szoba növelni fogja a madárpopulációt a környéken, és arra ösztönzi majd a vendégeket, hogy otthonaikban is etetőket szereljenek fel. A "Bioszféra" egy éjszakás tartózkodással, reggelivel együtt, 12 000 SEK-be (körülbelül 430 000 Ft) kerül.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek