Ezért nem ajánlott szoknyát viselni New York új kilátójában

Múlt héten csütörtökön adták át New York legújabb látványosságát, a Summit One Vanderbilt névre keresztelt kilátót, amely a metropolisz ötödik olyan felhőkarcolója, amely egy vagy több szintjét a turisták előtt is megnyitotta. A Manhattan Midtown East városrészében álló, 427 méter magas épület három különböző emeletéről is kínál panorámát, de a legkülönlegesebbnek mégiscsak a 91. emeletén elhelyezkedő kilátó számít – írja cikkében az Usatoday.com. 

Az első napok tapasztalatait összegezve viszont különös konklúzióra jutottak az üzemeltetők. A 6039 négyzetméteres élménytér falait, mennyezetét és padlóját is tükrökkel burkolták, ami kellemetlen pillanatokat okozhat a szoknyában érkezőknek. A weboldalon így aztán meg is jelent a dress code-ra vonatlkozó ajánlás, amiben arra hívják fel a figyelmet, hogy "a tér jellege, a fényvisszaverő és átlátszó burkolatok miatt inkább nadrág, rövidnadrág vagy harisnya javasolt a tükörterembe belépő vendégeknek a Summit teljes élményének élvezetéhez".

Persze ez csak javaslat, nem öltözködési előírás, de azért érdemes megfontolni. Mindenesetre azoknak a szoknyában vagy ruhában érkező vendégeknek is kínálnak megoldást, akik nem olvasták el időben, még a kilátó felkeresése előtt az ajánlást, és esetleg kényelmetlenül érzik magukat az átlátszó felületeken. Egyrészt kialakítottak egy nem tükröződő padlózatú sétányt az élménytér egyik részében, másrészt felkínálnak számukra egy fekete rövidnadrágot, amelyet a látogatók a bejáratnál tudnak ingyenesen igényelni.

Az üvegliftekkel és a toronyépület oldalán lebegőnek tűnő üvegdobozokkal felszerelt Summit tervezője a Kenzo Digital volt, amely az „Air" nevet adta annak a művészeti élménynek, amelyben a látogatóknak részük lesz. Amikor az ember belép a tükörterembe, teljesen átalakul a fizikai térhez való viszonya is, ígéri weboldalán a tervező cég.

A sétálva felfedezés élményét fények, hangok teszik különlegessé, vagyis a látogató minden érzékszervét igénybe veszi majd az az utazás, amelyen a városra nyíló panorámát korábban sosem tapasztalt módon fogadja majd be élményei közé. 

A One Vanderbilt felhőkarcoló New York egyik legmagasabb épületeForrás: SUMMIT One Vanderbilt / Facebook

 

Ilyen üvegfalú boxokból is kínálnak panorámát a Madison Avenue-raForrás: SUMMIT One Vanderbilt / Facebook

 

Ez már nem tériszonyosoknak való szintForrás: SUMMIT One Vanderbilt / Facebook

 

Egy biztos kilátópont a szoknyában érkezőknekForrás: SUMMIT One Vanderbilt / Facebook

 

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek