Videó: Cápamúmiát találtak Spanyolországban

Egy zombinak látszó mumifikálódott cápára, valamint más elpusztult tengeri élőlényekre bukkantak egy spanyolországi akváriumban – olvasható a Live Science oldalán.

A videót egy francia lány tette fel a YouTube-ra, amit azóta több százezren láttak – szinte vírusként terjed az interneten. A Live Science cikke szerint a lány és barátai "betörtek" egy 2014-ben bezárt állatkertbe, ahol egy kis zátonycápa rothadó maradványaira bukkantak egy akváriumban. Az akvárium kis mérete arra utal, hogy a cápa már az állatkert bezárása előtt halott volt, a tetemét valószínűleg vegyszerekkel kezelték, majd egy légmentesen záródó tokban állították ki. Ám miután a tok eltört, a cápa lassan bomlásnak indult, és zombiszerű megjelenést kölcsönzött neki.

Amikor az állatkertet bezárták, az összes élő állatot új akváriumokba helyezték át, de a cápatetem valószínűleg nem élvezett prioritást, így itt hagyták – vélekedett a lány a videóban. Az elhagyatott akváriumban a cápa mellett elpusztult polipokat és tengeri csillagokat is találtak.

(A borítókép csak illusztráció, forrása: Pixabay/Hans)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek