Foglalható a ház, ami a Squid Game sikersorozat hipnotikus lépcsőházát ihlette

A néhai katalán építész, Ricardo Bofill arról volt ismert, hogy munkássága alatt a világ legfurcsább és leghipnotikusabb épületeit alkotta meg. Az egyik legismertebb közülük az az apartmancsoport, ami erődszerűen, erős pasztell kék és vörös színekben pompázva emelkedik ki Alicante épületeinek tömegéből, közvetlenül a tengerparton.

Forrás: Shutterstock.com / Girts Ragelis

Most pedig azért jelent meg ismét a köztudatban, mert úgy tartják, hogy ennek a komplexumnak a lépcsőháza ihlette a világhírűvé vált, koreai sorozat, a Squid Game színes lépcsőit. De ami még jobb hír, hogy az épület egyes lakásai foglalhatóvá váltak az Airbnb-n.

A spanyolországi Calp községben (Alicante tartomány) található La Muralla Roja eredetileg szociális ház volt, de ma már kifejezetten előkelő hangulatot áraszt, főleg, hogy az összes lakás magántulajdonban van - írták a TimeOut oldalán.

Forrás: Shutterstock.com / ABB Photo

Az apartmanokat egy közös terasz és egy tetőtéri medence köti össze, illetve az a belső lépcsőház, amit úgy terveztek meg, mint azt Maurits Cornelis Escher holland grafikus elképzelte, önmagukba visszatérő, végtelen lépcsősorai megrajzolásakor.

A lépcsőház, ami a Squid Game színes lépcsőit is ihletteForrás: Shutterstock.com / ABB Photo

De nem csak a lépcsőfordulók, a belső terek, a medencetér és a tetőterasz is hipnotikusak. A bérelhető apartmanok teljesen fel lettek újítva, és harsány narancssárga színvilágukkal illeszkednek az épület hangulatához.

Forrás: Shutterstock.com / ABB Photo

Az Airbnb-n jelenleg egy két szobás, és egy három szobás apartman foglalható 4,83-as értékeléssel, ugyanattól a vendéglátótól. Calp (Calpe) egyébként egy kedvelt üdülőhelynek számít a spanyolok körében is, sok kis kávézóval és étteremmel a part mentén. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek