Ezek a világ legszebb falvai egy friss felmérés szerint

Egy brit árösszehasonlító szolgáltatás összeállította a világ legnépszerűbb falvainak listáját a közösségi média megjelenéseik alapján. Az Uswitch nevű cég megszámolta az adott falvakkal kapcsolatos Instagram- és Pinterest-posztok számát, majd ebből következtetett a népszerűségükre, amelyeket aztán listákba rendezett saját weboldalán.

OiaForrás: AFP/Aris Messinis

Úgy tűnik, hogy Európa falvai a legvonzóbbak a közösségi médiát használók körében, ugyanis a top 10 közül hat ezen a kontinensen található. A lista élén a görögországi Oia falu áll egy kicsivel több mint 1,6 millió megjelenéssel, melynek túlnyomó többsége Instagram-bejegyzésekből származik.

A második és a harmadik helyen a vietnami Halong Bay és a törökországi Göreme áll, egyenként valamivel több mint 1,1 millió közösségi média megjelenéssel. Az ausztriai Hallstatt a 800 ezres megjelenésével a lista negyedik helyén áll.

Göreme települése KappadókiábanForrás: TavaS / Shutterstock

Az ausztráliai Mission Beach és az új-zélandi Wanaka következik a listán, amelyeket ismét egy európai város, az olaszországi Vernazza követ alig kevesebb mint 500 ezer megjelenéssel. Aztán ezt a top 10-es listát a japán Shirakawa-Go, a skóciai Mull-szigeti Tobermory és az Azori-szigeteki Furnas (Portugália) falvai zárják, egyenként majdnem 260 000 megjelenéssel a különböző bejegyzésekben.

HallstattForrás: Rasto SK / Shutterstock

Egy közelmúltbeli angol jelentés szerint a falusi ingatlanok iránti kereslet évről-évre 126%-kal nő, a Uswitch kutatása is ezzel a riporttal összefüggésben készült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek