Olaszországban változnak a szabályok február 1-jétől

Az élet majdnem minden területén bevezetik az oltási igazolás használatát február elsejétől Olaszországban, viszont a beutazási szabályokat enyhítik azok számára, akik az Európai Unióból érkeznek.

Liguria partjainálForrás: dexmac/Pixabay

Ezek szerint a koronavírus elleni oltottsági igazolás QR kódját minden nyilvános helyen be kell majd mutatniuk a 12 év felettieknek, kivétel az egészségügyi intézményekben, gyógyszertárakban és az alapvető szükségcikkeket árusító üzletekben. Oltási igazolás felmutatásához kötik többek között a ruha- és könyvesboltok, a sportlétesítmények, kulturális intézmények, mozik, színházak, koncerttermek, zárt és szabadtéri vendéglátóhelyek és hotelek látogatását, valamint a városi tömegközlekedés és a távolsági járatok használatát - olvasható a Turizmus.com összefoglalójában.

Olaszország ugyanakkor február 1-től enyhíti a beutazási korlátozásokat – ezt Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter jelentette be a SchengenVisaInfo cikke szerint.

Az új rendelet kimondja, hogy az EU-ból érkező minden látogató csak védettségi igazolás felmutatásával léphet be az országba, amely igazolja, hogy az illető személyt beoltották, felépült a koronavírus-fertőzésből, vagy negatív teszttel rendelkezik. Február 1-jétől megszüntetik a beutazás előtti, jelenleg még érvényben lévő plusz tesztelési kötelezettséget.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek