Németországban igazán eredeti módon népszerűsítik az oltást

A Hamburgtól délre található Schneverdingen mezején mintegy 700 juhot és kecskét rendeztek el nagyjából 100 méteren, fecskendő alakban, ezzel népszerűsítve az oltást - derül ki az apnews.com cikkéből.

Forrás: MTI/AP/DPA/Philipp Schulze

Wiebke Schmidt-Kochan pásztor több napot töltött azzal, hogy állataival begyakorolja a formációt, de mint mondta, igazából nem volt nehéz megoldani a feladatot: fecskendő alakban kenyérdarabokat rakott ki, amelyeket a birkák és kecskék azonnal megrohantak, amikor kiengedték őket a mezőre. Mint Hanspeter Etzold, az akció szervezője elmondta, olyan embereket céloztak meg, akik még nem döntötték el, beadatják-e az oltást. „A juhok nagyon szimpatikus állatok – talán jobban át tudják adni az üzenetet" – mondta.

A berlini éjszakai klubok szintén szeretnének hozzájárulni az oltottság növeléséhez, ám a hagyományosabb utat választva: azzal, hogy látogatóiknak oltási lehetőséget kínálnak. Mint Lutz Leichsenring a berlini éjszakai klubok szövetségének szóvivője elmondta, az oltási időpontok felét már lefoglalták, és a héten körülbelül 4500 oltásra van lehetőség. Bulizni viszont még nem lehet, mert a klubok zárva tartanak vagy csak korlátozottan működhetnek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek