Bezár a hongkongi Disneyland

A hongkongi Disneyland bejelentette, hogy a park január 7-től január 20-ig ideiglenesen bezár az omikron vírusvariáns rohamos terjedése miatt - olvasható a cnn.com oldalán.

A Disneyland területén található szállodák továbbra is üzemelnek.Forrás: Sam Chen/Pixabay

A bezárás a vidámparkra vonatkozik, a park üdülőszállóit nem érinti, ezért a szállodák és a hozzá tartozó szolgáltatások továbbra is nyitva tartanak. A park azt is közölte, hogy a már megvásárolt jegyek érvényességét meghosszabbítják, és különleges bánásmódban frészesülnek majd a szállodavendégek is.

A helyi kormány emellett két hétre betiltotta nyolc országból, köztük az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból érkező járatokat, mivel továbbra is a „zero Covid" stratégiát alkalmazzák. Legutóbb novemberben zárták be rövidebb időre a hongkongi Disneylandet, miután egy látogatónak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Akkor a teljes személyzetet és a látogatókat is Covid-tesztelésnek vetették alá.

A parkot a világjárvány kezdetekor hónapokig zárva tartották, de 2020 júniusában újra megnyitották a ma már megszokott óvintézkedésekkel: A vendégeknek előzetesen kellett regisztrálniuk, ellenőrizni kellett a testhőmérsékletüket belépéskor, és a park teljes terültén kötelező volt a maszk használata. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek