Aktív vulkánba repült egy férfi, szárnyasruhában

A múlt hónapban a 36 éves Sebastián Álvarez, a Chilei Légierő egykori pilótája pályafutása messze legextrémebb repülését teljesítette, amikor egyenesen belerepült egy működő vulkán kráterébe, méghozzá szárnyasruhában (wingsuit). Nem meglepő módon ő az első ember, aki hasonlóval próbálkozott. Mint mondta, a megvalósításhoz egy életnyi előkészületre volt szükség - derül ki a cnn.com cikkéből.

"Gyerekkorom óta nem akartam mást, mint repülni, és ez sikerült is" – mondta Álvarez, aki profi lett az ejtőernyős, majd a bázisugrásban, végül pedig a szárnyasruhás repülésben is.

A Villarrica Chile egyik legaktívabb és legveszélyesebb vulkánja, amelyet a helyiek sokatmondóan csak az „Ördög házának" neveznek. Ez volt a célpontja Álvareznek, aki 3500 méteres magasságban ugrott ki egy helikopterből, hogy 280 km/h-nál is nagyobb sebességet érjen el, majd ki- és berepüljön a vulkán 200 méter széles kráterébe.

A VillarricaForrás: celio messias silva/shutterstock.com

Mindebben egy sajátos technika volt segítségére, melynek lényege, hogy az ember még a zuhanás közben gyorsul a megfelelő sebességre, és csak azután nyitja ki a szárnyakat, majd fordul vízszintbe. Az egyéves felkészülés során Álvarez nemcsak mintegy 500 gyakorló ugrást teljesített, hanem összetett számításokat is kellett végeznie a sebesség, a távolság és a légnyomás figyelembe vételével, hogy kiderüljön, egyáltalán lehetséges-e kivitelezni az akciót.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek