Lélegzetelállító videó a pilótafülkéből, amit nem szabadna látni az utasoknak

Bár nem mostanában készült, ismét bekerült a netes vérkeringésbe az a négyperces videó, amelyet az Air New Zealand egyik pilótája rögzített a kapitányi fülke orrában, és amely úgy terjedt el, mint a képsor, amit az utasoknak sosem szabadna látnia. 

Aki megnézi az egyébként gyönyörű új-zélandi tájat ábrázoló felvételt, talán megérti mindazt, hogyan, miért lesz valakinek szenvedélye a repülés, és egyáltalán mit lát az utasszállító gép kapitánya akkor, amikor leszállás előtt nem sokkal egy kiszámíthatatlan vastag felhőréteg kellő közepébe kell berepülnie.

A videó eredetileg a This is why we fly (Ez az, amiért mi repülünk) címmel került fel néhány éve az új-zélandi légitársaság YouTube-csatornájára, de nem sokkal később törölték. Ahogy azonban mondani szokták, ami egyszer megjelenik a világhálón, az ott is marad, így ez a képsor is megjelent azóta több csatornán különböző zenei aláfestéssel, de változatlan tartalomban. 

Nem is nyújtjuk tovább a sorokat, inkább nézzék meg önök is! A felhőtakaróban elnyelt gépről készült képsor 2 perc 50 másodperctől kezdve bő fél percen keresztül tartja izgalomban a nézőt, hogy aztán kifújhassa az addig benntartott levegőt, amikor ismét meglátja a szabad utat jelentő Kawarau folyót, annak két oldalán Frankton települését, majd végül a Queenstown repülőtér kifutópályáját.

Címlapkép: vudq90 / YouTube

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek