Magyar védettségivel már Egyiptom és a Maldív-szigetek is szabad úti cél

Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter szombaton töltötte fel a közösségi oldalára azt a videót, melyben elmondta, hogy szeretnének a beoltottaknak abban segíteni, hogy mielőbb visszakapják a korábbi életüket, ennek pedig része az utazás is.

Forrás: Shutterstock.com / Vixit

Eddig 22 országgal sikerült megállapodást kötni a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról, és ennek alapján a szabad utazásról. Ehhez a csoporthoz most két újabb ország, Egyiptom és a Maldív-szigetek is csatlakozott, a tárgyalások lezárultak. Ez pedig azt jelenti, hogy mindazok, akiket már legalább kétszer beoltottak, karantén és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak az országok között – jelentette be a videóban.

Egyiptommal november 30-án, kedden lép életbe a megállapodás. De arra azonban így is figyelni kell, hogy a 6-18 év közötti oltatlan gyerekeknek be kell mutatniuk egy negatív tesztigazolást. A 6 év alattiak viszont szabadon utazhatnak Egyiptomba, ugyanúgy, ahogy a 18 év feletti beoltott magyarok.

A Maldív-szigetekkel december 1-től, szerdától áll fenn a kölcsönös megállapodás. Itt egyszerűbb a helyzet: a 18 év felettiek vakcinaigazolással, a 18 év alattak szabadon beutazhatnak az országba – részletezte a miniszter.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek