Íme, Japán egyetlen hálókocsis vonata - kicsit más, mint nálunk

A nagysebességű expresszvonatok megjelenése előtt az éjszakai vonatok elterjedtek voltak Japánban. Mára azonban különlegességnek számítanak, és jelenleg a Sunrise Seto és Izumo az egyetlen rendszeres éjszakai járat, amely továbbra is közlekedik, írja a vasúti társaság, honlapján.

Japán hálókocsis vonataForrás: Japan RailPass

Ez azonban nem egészen úgy néz ki, ahogy nálunk. Nincsenek benne hagyományos értelemben vett ágyak, sem ülések. A nobi nobi üléseknek nevezett, szőnyeggel borított fülkék a kapszulahotelek minimalizmusát idézik. Az utas rendelkezésére álló tér egy részét keskeny fal választja el a szomszédjától, ami egy kis privát szférát biztosít. A fülke padlója elsőre talán egy kicsit keménynek tűnik, de le lehet feküdni rajta. Mindegyik fülkéhez tartozik egy ablak, egy falba épített mini asztal és egy olvasólámpa is, illetve friss ágyneműt és takarót is adnak. 

 A vonat egyes részein egy és kétszemélyes hálóhelyek találhatók, melyekbe már hagyományos ágyakat tettek. A vonat Tokió és Okajama között egyben közlekedik, majd szétkapcsolják és az egyik Seto, a másik Izumo felé veszi az irányt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek