A templomok és a robotok a hajdani orosz fővárosba vonzzák a híres hotelláncot

A Hilton 2008-ban nyitotta első hotelét Oroszországban, és nem titkolta, ötvenet kíván még létrehozni a hatalmas országban, hogy a vezető külföldi cég legyen a szállodapiacon. Jelenleg huszonhat Hilton található az országban, tehát a terv felénél járnak. A szállodák elsősorban az üzleti és turisztikai központokban nyílnak. 2023-ban Vlagyimirban is nyílik egy, mint az 5stars-mag.ru híréből kiderül.

Vlagyimir látképe a katedrálissalForrás: high fliers/shutterstock.com

A város a középkor hajnalán az orosz földek egyházi és világi központjának számított, a Vlagyimir–szuzdali Nagyfejedelemség fővárosa volt, ebből az időszakból származnak a Világörökség részét képező „fehér műemlékei". Moszkva csak később kezdett jelentős várossá fejlődni, és sok mindenben Vlagyimirról és a szintén e területen lévő Szuzdalról vett példát. Templomait, kolostorait utánozták a moszkvai építőmesterek. Vlagyimir, bár Moszkva felemelkedésével jelentőségét elvesztette, fejlett és fejlődőképes város maradt, igen magasan képzett lakossággal.

A mai időkben a rakéta- és robottechnika, a gépgyártás egyik központja. A múlt és jövő ilyen találkozása természetesen felkeltette a Hilton érdeklődését is, és úgy döntött, 162 szobás hotelt épít a városban. Vlagyimir a szálloda körüli városrészt teljesen felfrissíti és a Hilton szintjére fejleszti. Nem csak parkosítanak, hanem sportolási lehetőségeket is teremtenek - többek közt jégpályát, edzőtermet építenek a szálloda szomszédságában.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek