Már végig autópályán mehetünk ebbe a gyönyörű városba

Még a magas benzinárak mellett is érdemes kipróbálni, mit jelent a tény, hogy egy hete végig autópályán mehetünk Kassáig, mert átadták az M30-as Miskolc-Tornyosnémeti szakaszát.

KassaForrás: posztos/shutterstock.com

Micsoda gyönyörű város! Még a belváros mellékutcái is ragyognak, hát még a főutca, amely úgy szélesedik, ahogyan az egyre nagyobb építészeti szenzációk követik egymást: a pestis-szobor, a szökőkút, a hegynyi színház és az Orbán-torony, a Szent Erzsébet-dóm, a Szent Mihály-kápolna

Micsoda megindító hely! Csendben, egy pisszenet nélkül ott állni Rákóczi nemzeti szalagokkal és virágokkal borított sírjánál. Milyen kellemes a főutca, amely inkább parádés sétatér a főúri paloták és polgárházak között. És milyen ízletes! A kukoricával etetett csirke sárga színű húsa a levesben, mint déd- és üknagyanyánk idejében.

Odafelé éppen kitart Márai Sándor Egy polgár vallomásai című könyvének a kassai gyerekkort leíró része a hangoskönyvben, mire megérkezünk, lélekben már otthonosan mozgunk a városban. Kassával Eperjes és mesébe illően tündéri Bártfa is közelebb került Pesthez felejthetetlen hétvégi úti célt kínálva. A Szlovákiába történő beutazás feltételeiről a Konzuli Szolgálat oldalán tájékozódhat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek