Kiderült, melyek Európa legjobb úti céljai

A World Travel Awards díjjal minden évben a legjobb úti célokat, szállásokat és szolgáltatásokat tüntetik ki világszerte, kontinensenként. A jelöltekre turisztikai szakemberek és utazók is szavazhatnak.

Algarve, PortugáliaForrás: Julius_Silver/Pixabay

A WTA Európa vezető úti céljának idén az újjáéledő idegenforgalommal rendelkező Görögországot választotta, Európa legjobb tengerparti úti célja pedig a portugáliai Algarve régiója lett, míg a kontinens vezető kalandturisztikai célpontjának az Azori-szigeteket találták. Moszkva cári pompáját az Európa vezető városa díjjal ismerték el, Szentpétervár pedig megkapta az Európa vezető városi úti célja címet. A grúziai Batumi városát Európa vezető feltörekvő turisztikai célpontjává nyilvánították.

A vendéglátás területén az isztambuli Çırağan Palace Kempinskit díjazták mint a kontinens vezető szállodáját, és a szardíniai Forte Village Resort is hasonló elismerést szerzett. Az olaszországi, élvonalbeli egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó Palazzo Fiuggi az újoncok között szerepel, mint Európa vezető új szállodája. A Montenegró csillogó tengerpartján fekvő One&Only Portonovit is díjat kapott, a görögországi Sani Resortot pedig Európa vezető családi üdülőhelyévé választották. A díjazottak teljes listájáért kattintson ide

Az európai eredményekkel egyidőben országonként is értékelték a legjobb hoteleket és szállodákat. A magyarországi eredményekről itt írtunk. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek