Magyar hoteleket díjaztak az utazási szakma Oscar-listáján

A rangos World Travel Awards verseny keretében, október 22-én hirdették ki a világ utazási és turisztikai ágazatának legjobbjait. Az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett díjátadót 1993 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területén tevékenykedő kiválóságokat feltérképezzék és jutalmazzák – olvasható Worldtravelawards.com oldalán.

"Magyarország vezető szállodája": Matild PalotaForrás: matildpalace.com / Press

A 28. alkalommal megrendezett szavazáson 9 különböző kategóriában indultak magyar hotelek, apartmankomplexumok, kastélyszállók és resortok, valamint négy másik turisztikai egység. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy Magyarország vezető butikhotele a sokadik díját besöprőAria Hotel Budapest lett, Business hotele az InterContinental Budapest, hotel rezidenciája a Residences a Corinthia Budapest, és a vezető hotel lakosztálya címet a Corvinus Elnöki lakosztály a Kempinski Hotel Corvinus Budapest kapta.

2021 vezető luxushoteljei közül szintén a Kempinski Hotel Corvinus Budapest került ki győztesen, a resortok közül pedig a Hertelendy Kastély. A luxus apartmanok területén a Marriott Executive Apartments, mint márka, és a ESCALA Hotel & Suites, mint helyszín vitte el a díjat.

A The Times így ír a Matildról: "Egy a Boldog Békeidők korszakából fennmaradt építészeti remekmű, melynek esküvői tortát idéző gyönyörű belső terei most 21. századi pompát kaptak."Forrás: George Fakaros / matildpalace.com / Press

Magyarország vezető szállodája a nemrég felújított és átadott budapesti Matild Palota lett, mely a Marriott International The Luxury Collection tagja. A 130 szobás luxusszálloda, a világhírű séf, Wolfgang Puck első európai Spago éttermének, valamint a The Duchess névre keresztelt rooftop bárnak is helyet ad. A hotel megnyitójáról helyszíni beszámolónkat itt olvashatja.

Vele együtt a versenyben voltak még a díjért: a Budapest Marriott Hotel, a Hilton Budapest, a Hotel Moments Budapest, az InterContinental Budapest és a Mystery Hotel Budapest, melynek The Sky Garden Rooftop teraszáról már korábban is írtunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek