Novembertől szabadon utazhatnak Thaiföldre a beoltott magyar turisták

Magyarország neve is felbukkant végre azon országok között, akik számára Thaiföld már novemberben eltörölheti a belépési korlátozásokat, vagyis a karantént és Sandbox feltételeket – írja Facebook-oldalán a Thaiföldön élő és idegenvezetőként dolgozó blogger, Bangkok Charlie.

Csütörtök reggel a helyi sajtó arról írt, hogy várhatóan 27 ország lakói számára nyitják szélesre kapuikat a thaiok. A Daily Newsban megjelent listán alacsony rizikójú országként szerepel Andorra, Ausztrália, Bahrain, Barbados, Csehország, Dominika, Hong Kong, Horvátország, Izland, Kína, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Makaó, Málta, Moldova, Norvégia, Lengyelország, Qatar, San Marino, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Taiwan, Uruguay és Új-Zéland. De a cikk szerint várhatóan ott lesz a listán az Egyesült Királyság, Németország és az USA is, amelyek bár nem tartoznak az alacsony rizikójú országok közé, de magas az átoltottsági arányuk.

Prayut Chan-o-cha, Thaiföld miniszterelnöke hétfőn este jelentette be, hogy november 1-től Thaiföld felfüggeszt mindenféle karanténkövetelményt az alacsony rizikójú országokból érkező oltott turisták esetében. A listán szereplő országokból érkező, beoltott turistáknak induláskor szükségük lesz egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre, érkezéskor még egyet készítenek Thaiföldön, ám ezt követően szabadon utazhatnak az országban mindenfelé.

Forrás: Engin Akyurt / Pixabay

Thaiföldről legutóbb augusztus végén lehetett olvasni, akkor arról beszéltek, hogy a helyieknek együtt kell tudni élni a Coviddal, és az embereknek is tudni kell kezelni ezt a rizikót. Ezért fokozatosan egyre több helyen kezdték alkalmazni a Phuket Sandbox projektet, amelynek lényege az volt, hogy a védőoltással rendelkező turisták szigorú karantén nélkül mehettek Thaiföldre, és gyakorlatilag érkezés után másnap már szabadon mehettek a strandra, piacra és beülhettek az éttermekbe. Nem kellett tehát két hetet tölteniük egy karanténhotel szobájában. Ez a karanténmentesség novembertől várhatóan 27 ország turistái számára Thaiföld teljes egészére kiterjed majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek