Idén ezek voltak a magyar turisták kedvenc horvát úti céljai

A járvány ellenére a horvát turizmus kiváló eredményeket ért el a nyári szezonban. A magyar turisták is visszatértek Horvátországba. A legtöbb magyar a Tengermellék-Hegyvidék megyében nyaralt és éjszakázott, ezt követte Isztria, illetve Split-Dalmát megye. Nézzük a részleteket!

Rovinj is szerepel a magyarok látogatta toplistán - illusztrációForrás: Lars Hoffmann/Pixabay

Az E-Visitor rendszer 2021 első kilenc hónapjában (szeptember 28-ával bezárólag) több mint 442 000 magyar turistát regisztrált Horvátországban. A turisták és a vendégéjszakák száma júliusban és augusztusban volt a legjelentősebb. A nyolcadik hónapban a magyarok több mint 2 millió vendégéjszakát töltöttek el a déli szomszédunkban.

A legtöbben Vir, Crikvenica, Rovinj, Poreč, Medulin, Rab, Zadar, Makarska, Krk szigetét választották szálláshelyükként.

Évről évre egyre több magyar választja a hajós turizmust is. Ebben a szegmensben a magyar piac 100 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek tekintetében a tavalyi évhez képest a leglátványosabb, 133 százalékos növekedést a szállodák produkálták, noha a magyar turisták a legnagyobb számban – több mint 50 százalékuk – továbbra is a magánszálláshelyeket preferálják. Az egyéni és a szervezett utak aránya továbbra is azt mutatja, hogy a magyarok háromnegyede szívesebben választja az egyéni utazásokat, mint a szervezett utakat – tudtuk meg a Horvát Idegenforgalmi Köszösség sajtóközleményéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek