Finnországba hamarosan szabadon utazhatnak az oltottak

Finnország bejelentette, hogy július 12-től teszt és karantén nélkül léphetnek be az országba azok, akik mnidkét oltást megkapták. Az utazóknak vagy az EU-s COVID-igazolványt, vagy jóváhagyott egészségügyi igazolást kell bemutatniuk az érkezésükkor. A finn egészségügyi minisztérium által elfogadott oltások közé tartozik a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Johnson & Johnson, a Sinopharm, a Covishield és a CoronaVac - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Helsinki, FinnországForrás: Szakonyi Péter / Travelo

Azoknak, akik csak egy oltást kaptak, 72 óránál nem régebbi tesztet kell bemutatniuk, akik nem kaptak oltást, azoknak az indulás előtt és érkezéskor is tesztet kell csináltatniuk, kivéve, ha bizonyítani tudják, hogy az elmúlt hat hónapban estek át a betegségen.

Az új intézkedéseket kéthetente vizsgálják felül, ezek az EU-ból és a schengeni övezetből, valamint az e zónákon kívüli, alacsony kockázatúnak minősített országokból érkezőkre vonatkoznak. A többi országból érkező utasoknak belépéskor tesztelteniük kell, majd karanténba vonulniuk, ahol a harmadik és az ötödik nap között egy második tesztet is el kell végeztetniük.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek