Rengetegen siettek a Temzében elakadt bálnabébi segítségére

Több százan gyűltek össze vasárnap este Londonban, miután egy csukabálnának vélt 3-4 méter hosszú bébibálna beszorult egy szűk zsilipbe. A bálnának át kellett volna úsznia London központján, hogy Richmondba érjen. Az elkeseredett küzdelem végül szerencsésen végződött. 

Egy állatorvos folyamatosan ellenőrizte az állat állapotát a partról, mire 21 óra körül a bámészkodók éljenzése közepette megérkezett a helyszínre a Royal National Lifeboat Institution (RNLI) partimentő-szolgálat. A tűzoltók is kivonultak a búvármentőkkel együtt. Glen Nicolaides, a londoni tűzoltóság munkatársa elmondta, hogy a bálnát sikerült biztonságosabb helyre költöztetni, ahol megvizsgálják a sérüléseit, és döntenek arról, hogy szabadon engedhető-e.

Nem a tegnapi volt az első bálnamentő akció Londonban, 2006-ban is egy szerencsétlenül járt állat segítségére kellett sietniForrás: AFP/John D Mchugh

A mentési kísérletet rengetegen követték, sokan szurkoltak a bálnának. Az egyik szemtanú, a 20 éves Jake Manketo azt mondta: "Nem hittünk a szemünknek, amikor először megláttuk ezt a szegény fickót, hiszen nem minden nap történik ilyesmi Richmondban." A bálnát délben vették észre, néhány mérföldnyire a folyón, a Barnes-híd közelében. A csukabálnák a legkisebbek a nagy bálnák közül, és felnőtt korukra körülbelül 10 méter hosszúra nőnek. Általában az Atlanti-óceán északi részén és a Csendes-óceán egész területén megtalálhatók – írja az Evening Standard.

A legfrissebb hírek szerint minden segítség ellenére az emlős állapota sajnos gyorsan romlott, ezért el kellett altatni, hogy ne szenvedjen tovább. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek