Dél-Afrika újra szigorít, mert ismét gyorsan terjed a járvány

  A Dél-afrikai Köztársaság újra szigorított a koronavírus-járvány elleni rendelkezésein, mert gyorsan emelkedik a kórházi kezelésre szorulók száma. Az utóbbi két hétben 59 százalékkal nőtt a kórházakba felvett koronavírusos betegek száma, a napi új fertőzéseké pedig csaknem megkétszereződött - derül ki az MTI híréből.

  Dél-Afrika illusztrációForrás: Manie Van der Hoven/commons.wikimedia.org

  A szigorítások keretében a kijárási tilalmat meghosszabbították egy órával, így most este 10-től hajnali 4-ig tart. Vallási összejöveteleken beltéren legfeljebb félszáz ember vehet részt, akárcsak társadalmi rendezvényeken, szabadtéren pedig száz embernél több nem gyűlhet össze.

  Afrika országai közül az 59 millió lakosú Dél-afrikai Köztársaságot sújtja leginkább a járvány. Eddig 57 ezren hunytak el a betegségben, ez a szám az összes afrikai koronavírusos haláleset 40 százaléka.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek