Három európai országban tovább enyhítenek a korlátozásokon

A járvány elleni intézkedések újabb enyhítését jelentette be pénteken Hollandia, Írország és Olaszország - adja hírül az MTI.

Hágában a nyitásra készülnek a kávézókForrás: AFP/Marco De Swart

Hollandiában gyorsan csökken az új fertőzések száma, így az országban június 5-től bizonyos feltételekkel kinyitnak a középületek, a látogatók, vendégek számát egyelőre korlátozni fogják. Az éttermek zárt térben is fogadhatnak vendégeket este 10 óráig, de a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit nem lehet majd a kocsmákban nézni. A diszkók és az éjszakai klubok egyelőre zárva maradnak, és vásárokat sem lehet még rendezni.

Írországban június 2-án nyithatnak ki a szállodák, 7-én pedig az éttermek, pubok is, de a vendégek csak szabad téren fogyaszthatnak.

Az olaszországi Molise, Friuli-Venezia Giulia régiókat és Szardíniát hétfőtől áthelyezik a legenyhébb korlátozásokkal rendelkező, úgynevezett fehér zónába. Ezekben az országrészekben már nem lesz éjszakai kijárási tilalom, és kinyithatnak a kulturális intézmények, klubok is, de utóbbiakban táncolni egyelőre nem szabad, csak enni, inni, zenét hallgatni. Továbbra is kötelező lesz azonban a maszkviselés, valamint a távolságtartás. A többi régió sárga zónában marad, de június 7-én Abruzzo, Umbria, Veneto és Liguria is fehér színű térség lesz. Olaszországban május 24-én az egész ország sárga színű lett, vörös és narancssárga zónák nélkül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek