Ez az európai ország elérhette a közösségi immunitást

Málta felnőtt lakosságának 70%-a megkapta már legalább az első oltását, ezzel az első olyan uniós ország, amely elérte a közösségi vagy nyájimmunitást - jelentette be hétfőn Chris Fearne egészségügyi miniszter.

Forrás: Michelle Maria/Pixabay

A mediterrán szigeten az elmúlt héten naponta átlagosan három új koronavírusos eset fordult elő, a tesztek pozitivitási aránya mindössze 0,2% volt. Hétfőn két új esetet jelentettek. Mint Fearne hozzátette, átlagosan öt másodpercenként beadnak egy oltást, a felnőtt lakosságnak már 42 százaléka kapta meg mindkét adagot.

Jelenleg bármelyik 16 év feletti máltai lakos kérheti az oltást, és mint a miniszter elmondta, a 12 éves és annál idősebb gyermekeket is elkezdik oltani, ha az európai egészségügyi hatóságok engedélyt adnak erre

Az oltottaknak július 1-től már nem kötelező a szabadban maszkot viselni, ha a fertőzöttek száma továbbra is alacsony marad, de egy korábbi bejelentés szerint június 1-től már nem lesz kötelező a maszk a strandokon. Hétfőn megszüntették az edzőtermek és az uszodák korlátozását, míg az éttermek nyitvatartási idejét éjfélig meghosszabbították a korábbi 17 óra helyett - derül ki a reuters.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek