Ebbe az országba már minden korlátozás nélkül léphetünk be

A Magyarországról érkezők korlátozások nélkül beutazhatnak Romániába, miután a román hatóságok pénteken Magyarországot sárgából a zöld jelzésű országok közé sorolták.

A Medve-tóForrás: Shutterstock / Készítette: Iulius Agency

Azok az országok tartoznak ide, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek aránya lakosságarányosan másfél ezrelék vagy alacsonyabb volt. A sárga zónába a másfél és három ezrelék közötti fertőzési rátájú országok tartoznak, a három ezrelék feletti lakosságarányos fertőzési rátájú országokat pedig a vörös zónába sorolják - írja az MTI.

Mint a transindex.ro cikkéből kiderül, a sárga országokból érkezők akkor mentesülnek a 14 napos karantén alól, ha megkapták mindkét adag oltást, és a második dózis után eltelt legalább 10 nap, vagy ha 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet mutatnak fel a határon. A sárga országokból érkezők kikerülhetnek a karanténból a 10. napon, ha a karantén 8. napján elvégeznek egy tesztet, és annak az eredménye negatív. A vörös zónába tartozó országokból érkezők csak akkor nem kerülnek karanténba, ha megkapták az oltást. Ez esetben a negatív teszt nem mentesít a karanténkötelezettség alól. 

Ide kapcsolódó hír, mely szerint a WizzAir június 6-áig több romániai repülőtérről kilenc ország célállomásai felé 27 járatot indít újra fokozatosan, a jegyek péntektől foglalhatók. A légitársaság Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Királyság, Portugália, Hollandia, Franciaország és Málta irányába indítja újra járatait.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek