A nagylaki határátkelőnél beoltják az arra járókat

Ideiglenes oltóközpontot hoznak létre az Arad megyei hatóságok a román-magyar határon Nagylaknál, mivel azt tapasztalták, hogy az elmúlt időszakban egyre többen jönnek Romániába az oltásért, nemcsak román állampolgárok, hanem más országokéi is - írja a Transindex.ro portál.

A nagylaki határátkelő feléForrás: Raimond Spekking/commons.wikimedia.org

Tóth Csaba prefektus azt nyilatkozta, hogy az elmúlt időszakban sokan érkeztek az országba amiatt, hogy immunizálják magukat, ezt észlelve léptek a hatóságok. "Nem állítom, hogy ez egy jelenség lenne, de sok Németországban dolgozó romániai jött az elmúlt időszakban Aradra csak azért, hogy oltást kaphasson. Egyesek a velük egy háztartásban élőkkel együtt érkeznek, akik nem román állampolgárok, hanem például németek, olaszok. Ezek az emberek örülnek, hogy könnyen, regisztráció nélkül kaphatnak oltást Romániában". Mint hozzátette, személyesen is sok ilyen esetet ismer.

Horea Timiș, az Arad megyei közegészségügyi hatóság (DSP) vezetője elmondta, hogy jelenleg Romániában az EU bármely állampolgára kaphat oltást. A most megnyitott oltóközpontok egy, maximum két hétig fognak funkcionálni, és mindegy mekkora lesz az érdeklődés, a hatóságok szerint lesz elég dózis.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek