Ez a népszerű turistaparadicsom 2022-ig kitiltotta az óceánjárókat

Az Indiai-óceánon található Seychelle-szigetek Port Victoria nevű főkikötőjében 2022-ig nem köthetnek ki sétahajók. Ezzel az intézkedéssel a koronavírus esetleges újabb hullámának akarják elejét venni - írja a thepointsguy.com.

Forrás: Thomas Schroeder/pixabay.com

A Seychelle-szigetek eddig jól kezelte a vírust, mindössze 11 esetet regisztráltak, haláleset pedig nem történt. Az ország hamar bezárta kikötőit és repülőterét, miután március közepén felfedezték az első eseteket. A repülőtér a jelenlegi tervek szerint június 1-én nyit újra.

A festői nyaralóhely természetesen messze nem a legnépszerűbb célpontja az óceánjáróknak, a legnagyobb hajótársaságok, mint a Royal Caribbean vagy a Celebrity Cruises nem közlekednek ide, ugyanakkor a helyet gyakran ejtették útba néhány napra különböző Európa és Ázsia közötti járatok egy-egy Maldív-szigeteki vagy Srí Lanka-i látogatással egybekötve. Idén többek között az Oceania Cruises, a Norwegian Cruise Line, az MSC Cruises, a Holland America, a Seabourn és a Costa Cruises is tervezett itt megállni.

Eddig ez a leghosszabb közlekedési tilalom, melyet a járvány miatt hoztak, de nem az egyetlen. A Kajmán-szigetek legalább szeptemberig, és talán még tovább is zárva tart az óceánjárók előtt, és Argentína is legalább szeptemberig lezárta a határait a külföldiek előtt, emellett Ausztráliában is 2021-ig tartó utazási korlátozásokat rebesgetnek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek