Ez az ország ingyen oltással várja a turistákat

Június 1-jétől az Alaszkába érkező turisták az állam négy nagyobb repülőterén (Juneau, Fairbanks, Ketchikan és Anchorage) kérhetik az oltást, a biztonsági területen kívül - adja hírül a travelandleisure.com.

Oltás Anchorage-benForrás: AFP/Frederic J. Brown

A reptéri oltóközpontokban az első adag Pfizer-BioNTech vagy Moderna oltást adják be. Mint Heidi Hedberg, az alaszkai Egészségügyi és Szociális Szolgáltatások Minisztériumának közegészségügyi igazgatója elmondta, tudják, hogynaz államba érkezők többnyire nem maradnak 21 vagy 28 napig, de ha mégis a hosszabb tartózkodás mellett döntenek, megkaphatják a második adag vakcinát is bármelyik helyszínen. 

A programot április végétől kezdve vezetik be, egyelőre öt napon keresztül, 17 órától hajnali 2 óráig adják be az oltást a 16 év felettieknek az anchorage-i repülőtéren. Az országban eddig a 16 évnél idősebb lakosság 47,1%-a kapta meg legalább az első adag oltást, 39,1%-a pedig már a másodikat is. Jelenleg egyébként az Alaszkába utazóknak nem kötelező az érkezés előtt tesztelniük magukat.

Az alaszkaihoz hasonló kezdeményezést terveznek a Maldív-szigeteken is, mely Indiától, Kínától, és a WHO Covax programján keresztül is kapott vakcinákat, emellett további oltásokat rendelt Szingapúrból.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek