Ez az európai ország fizeti a szállásfoglalás egy részét

A Máltai Idegenforgalmi Hatóság közleménye szerint az ország minden olyan látogatónak fizeti a szállás egy részét, akik legalább három éjszakát töltenek el valamelyik megadott három-öt csillagos szállodában. Azok, akik ötcsillagos szállodában szállnak meg, minden foglalás után fejenként 100 eurót, míg a négycsillagos szállodák vendégei 75, a háromcsillagos szállodák látogatói pedig 50 eurót kapnak vissza.

MáltaForrás: Michelle Raponi/pixabay.com

Clayton Bartolo turisztikai miniszter hozzátette, hogy a szállodák ezeket az összegeket meg is duplázhatják, Gozón pedig ezen felül további 10%-os kedvezmény jár. A programra 3 500 000 euró áll rendelkezésre, és az ország reméli, hogy több mint 35 000 látogatót vonzhat ezzel a kerettel.

Jelenleg viszont Máltán még mindig részleges járványzár van, és csak mostanában teszik meg az első lépéseket az újranyitás felé (újra megnyílnak a bölcsődék, óvodák és általános iskolák újra megnyílnak, és az idős otthonok látogatása ismét engedélyezett). A nem elengedhetetlen üzletek és szolgáltatások április 26-án, hétfőn nyithatnak ki újra, és ekkortól gyülekezhetnek az emberek maximum négyfős csoportokban az utcákon. A nyitási terv turisták szempontjából legfontosabb dátuma június 1., amikor hivatalosan is megnyitják az országot az utazók előtt - adja hírül a travelandleisure.com. Bővebb információk és a jelentkezési lap ezen az oldalon találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek