Háromszáz szobás hotelt bérelnek a fertőzöttek részére a nyári olimpián

A július végén kezdődő tokiói olimpia és paralimpia szervezői azt tervezik, hogy egy 300 szobás hotelt készítenek elő azon sportolók és stábtagok részére, akiket pozitívra tesztelnek koronavírusra a nyári játékokon, de a COVID-19 tünetei nem vagy csak kisebb mértékben jelentkeznek náluk, vagyis nem szorulnak kórházi ellátásra – írja a Reuters a Kyodo hírügynökség vasárnapi közlése alapján.

Olimpiai öt karika a tokiói Nemzeti Stadion közelébenForrás: AFP/Behrouz Mehri

Az olimpiai falutól néhány kilométerre található, Harumi kerületben lévő hotelben a karanténkötelezettség tíz napig tart majd, ahol egészségügyi személyzet monitorozza majd az állapotukat éjjel-nappal. Azokat, akik az olimpiai játékok ideje a helyszínen megfertőződtek, harminc speciális járművel szállítják majd a szállodába. Ezeket a buszokat úgy alakítják ki, hogy a vezetőik biztonságban legyenek, és ne kaphassák el a koronavírust.

A legutolsó, februári hírek szerint az olimpia és a paralimpia idején a sportolókat négynaponta fogják majd tesztelni, csak korlátozott számú versenyhelyszínre léphetnek be, és külön engedély nélkül nem használhatják a tömegközlekedést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek