Idén nyáron a látogatók már a Buckingham-palota kertjében is piknikezhetnek

Az embereknek ezen a nyáron először lesz lehetőségük egyedül sétálni és piknikezni a Buckingham-palota kertjében. Az áprilisi és májusi hétvégéken vezetett túrák állnak rendelkezésükre a kertben, ahol a közönség a kankalinnal és a kék harangvirággal borított rétek, a virágzó magnólia- és azálea cserjék, illetve a szirmaikat bontogató fák látványát élvezheti.

A hivatalos fogadások idén elmaradnak a kertben, helyette a látogatók vehetik birtokba a pázsitotForrás: Julie Clarke/Pixabay

A kertben található az eperfa nemzeti gyűjteménye is, miután Mark Lane, a palota főkertésze engedélyt kapott a királynőtől, hogy 2000-ben végleges gyűjteményt telepítsen oda. A látogatók felfedezhetik a kerten átívelő útvonalon a Viktória királynő és Albert herceg által ültetett és elnevezett platánokat, valamint a 3,5 hektáros tavat. A látogatás során ezúttal piknikezni is lehet az egyik csodálatos pázsiton.

Később, májustól szeptemberig vezetett túrákat is tartanak a palotában, amikor az épület számos, csodálatos szobájába bekukkanthatnak, amelyeket a Királyi Gyűjtemény kincseivel rendeztek be, köztük Franz Xaver Winterhalter festményeivel, Sevres porcelánjaival és a legfinomabb angol és francia bútorokkal. Júliustól már a kertet is be lehet járni egy ilyen palotalátogatás során. A kert kialakítása az 1820-as évekre nyúlik vissza, amikor IV. György palotává változtatta a Buckingham-házat, és ma már több mint 1000 fával, 320 különböző vadvirággal és csodálatos pázsittal várja a látogatókat – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek