Delfinek úszkáltak Velence központjában, a lakók legnagyobb örömére

Míg az olasz lagúna a koronavirus korlátozások miatt még mindig le van lassulva, addig a természet felpezsdül körülötte. A tengeri forgalom hiánya miatt a velencei csatornák vize kitisztult, így két delfin úgy döntött, egy kicsit elfoglalja azt a területet is. A Canal Gande környékén tartózkodók pedig lelkesen figyelték a part közelében úszkáló állatokat – írja a siviaggia.it.

A videót, ami bejárta az Internetet, Luca Folin rögzítette. Megdöbbentő volt látni, hogy a delfinek iyen közel merészkedtek, de a várost jellemző forgalom hiányában valószínűleg biztonságban érezték magukat. A két delfin a San Marco negyed környékén a Giudecca-csatornától a Canal Grandéig úszott.

Ugyanakkor nem először fordulnak meg ilyen közel az állatok a lakott központokhoz. Sokan valószínűleg emlékeznek még arra, ami Olaszországban és az egész világon lezajlott az első nagyobb lezáráskor.

A velencei gondolásoknak is ritka élmény egy ilyen találkozás a városbanForrás: Ildigo/Pixabay

Azokban a napokban különböző fajok állatai foglalták el az utcákat, a városrészeket, kihasználva a forgalom és az emberek hiányát. Szintén Velencében a tengervíz tisztulásának köszönhetően többször is megfigyeltek addig ott régen nem látott állatokat, többek között medúzák is portyáztak a velencei vizekben.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek